Pages

nedjelja, 13. ožujka 2016.

KNEDLE OD GRIZA ZA 10 MINUTA


Knedle od griza daju poseban ukus domacoj juhi. Domaca kokosija juha bas dobro pase uz njih. Za promenu probajte i vi …
Sastojci
Potrebno je:
1 komad belanaca
3 supene kasike kukuruznog griza
1/2 supene kasike dodatak jelima “Vegeta”



1/2 vezica sitno isjeckanog persuna

Priprema
1.
Bjelance umutiti sve dok ne postane pjenasto.
2.
http://www.coolinarika.com/slika/14504
3.
Dodati ostale sastijke i nastaviti mesanjem sve dok se smjesa ne izjednaci.
4.
http://www.coolinarika.com/slika/14503
5.
Malom kasikom vaditi knedle i jednu po jednu staviti u vrelu juhu koju smo skinuli s vatre. Potom nastaviti sa kucanjem u tihoj vatri. Polako okrenuti knedle na drugu stranu.



6.
Knedle u juhi kuvati jos 10 minuta na tihoj vatri povremeno lagano mesajuci juhu.
Posluživanje
Persun u knedle daje poseban ukus, sarenkast i ljepi izgled. Ko ne voli persun, moze i bes persuna.
U smjesu sa knedle ne stavljamo zumance, jer se knedle mogu raspasti prilikom kuvanja.

Nema komentara:

Objavi komentar