U prvoj godini formirate djetetov okus kod kojeg se uvijek postavlja pitanje dodavanja soli. Bez soli ne možemo jer je ona važna za funkcioniranje tijela, primjerice, za proizvodnju želučane kiseline. No, prevelika količina soli s druge je strane štetna za organizam. Ona povisuje krvni tlak i opterećuje bubrege koji još nisu sazreli. Zato solite djetetovu hranu tek iza 1. godine djetetova života i to oprezno i u malim količinama.
Kako soliti hranu kontrolirano? Otopite sol u vodi!
Često kažu, stavite soli na vrh noža, no ima raznih noževa i raznih shvaćanja o tome koja je to količina. Zato kašicu ili juhu solite solju rastopljenom u vodi.
Za pripremu te tekućine uzmite 25 g soli i 100 ml vode. Zakipite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
Dolijte vode koliko je isparilo, zakuhajte i procijedite. Dozirajte tako da primjerice u 3 ml kašice ili juhe stavite pola žličice otopine.
Dolijte vode koliko je isparilo, zakuhajte i procijedite. Dozirajte tako da primjerice u 3 ml kašice ili juhe stavite pola žličice otopine.
Nema komentara:
Objavi komentar