Pages
▼
četvrtak, 24. prosinca 2015.
ČOKOLINO ROLADA! RECEPT IZ JEDNE OD MOJIH KUHARICA, LAGANA ZA NAPRAVITI, A PREDIVNA ZA JESTI.
Sastojci
Za ganache kremu
500 g vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
Za biskvit za roladu
5 jaja
prstohvat soli
120 g šećera
80 g brašna
1 puding od čokolade
šećer i kakao za posipanje
Priprema
1.
Ganache krema
Na laganoj vatri zagrijte vrhnje i u njemu otopite čokoladu, ali pazite da ne zakuha!
Držite na hladnom najmanje 6 sati.
Nakon što se dooobro ohladila, izmiksajte ju u čvrsti šlag.
2.
Biskvit za roladu
Bjelanca, sol i 40g šećera utucite utucite u čvrst snijeg, a žumanca i ostatak šećera u pjenastu smjesu.
Pomješajte ih pažljivo i dodajte im brašno i puding od čokolade (prah).
3.
Istresite smjesu u pek-papirom obložen lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 15 minuta.
Istresite tijesto odmah na pek-parir posut šećerom pa ga srolajte i pustite da se na rešetki ohladi.
4.
Mješavinu čokolade i vrhnja dobro umutite mikserom i premažite preko pažljivo razmotanog tijesta. Stavite roladu na hladno i nakon dva sata dobro je sa svih strana pospite kakaom.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar