Pages

četvrtak, 31. prosinca 2015.

DOMAĆE JE DOMAĆE: BABOVKA


SASTOJCI
4 jaja
200 g šećera
1 dl ulja


 
1 dl tople vode
1/2 praška za pecivo
200 g brašna
1 vanilin šećer
korica od limuna
2 žlice kakao


 
PRIPREMA
Odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
Od bjelanjaka izmiksamo čvrsti snjeg.  U drugoj posudi izmiksamo 150g. šećera, 4 žumanjka, vodu i vanilin šećer u pjenastu masu. Dodamo brašno pomješano sa praškom za pecivo, naribanu koricu limuna, ulje, a na kraju snjeg od bjelanjaka.

1/3 smjese odvojimo, u nju sipamo kakao i 50 g šećera te izmješamo mikserom ili pjenjačom da se sve sjedini.
U namazan i brašnom posut kalup za kuglof ljevamo naizmjenice svjetlu i tamnu smjesu, ili izlijte prvo svjetlu smjesu, pa u nju ljevajte tamnu i sa vilicom blago promješajte da dobijete šare.

Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite cca 40 minuta. Izvadimo iz modle i pospemo obilno šećerom u prahu ili napravimo glazuru od čokolade i cijeli ohlađeni kuglof premažemo sa njom.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar