Pages

ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

JEDNOSTAVNO I UKUSNO MOŽE SE SLUŽITI KAO PRIJEDLOG UZ GULAŠE ILI KAO SAMOSTALNO JELO

Njoki od palente sa vrhnjem i parmezanom
Sastojci
instant pure(ja sam radila odokativno pa vam postupak za nju neću pisati)
Od kukuruzne krupice ne presitne
350g kukuruzne krupice
1l i 250 ml vode
1 žlica soli
za preljev i posip
1 kiselo vrhnje


  100g maslaca
1 vrećica parmezana

Priprema
1.
Odmah da naglasim ja sam ovo radila sa instant purom
2.
Puru standardno skuhajte u slanoj vodi
3.
Odmah dok je vruća pura oblikujte njoke žlicama tako da ih svaki put umočite u vruću vodu.
Ako bi vam teško išlo žlicom možete i rukama ali ih svaki put morate umočit u toplu vodu(RUKE)
4.
Tepsiju dobro namažite maslacem i slažite njoke jednog do drugog
5.


  Po njima još malo natrgajte maslaca
6.
Prelijte vrhnjem i obilato pospite parmezanom
7.
Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta dok ne porumene
8.
Ako radite sa kukuruznom krupicom,pustite vodu da proključa i lagano usipajte krupicu i mješajte i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta
9.
evo je još
10.
Danas sam ih servirala uz gulaš

Nema komentara:

Objavi komentar