Pages

utorak, 29. prosinca 2015.

NEŠTO NAJBOLJE ŠTO SAM U ZADNJE VRIJEME PRAVILA - PROSTO ODUŠEVLJENA: ANDJINI KROASANI


SASTOJCI
600 g glatkog brašna
1 kockica (40g) svježeg kvasca
2oo ml mlijeka


 
200 ml jogurta
100 ml ulja
2 jaja
malo soli
žlica šećera

još potrebno
1 jaje
sezam, lan, krupna sol….
250 g margarina (maslaca)


 
PRIPREMA
U toplom mlijeku sa šećerom “dignuti” kvasac. Od svih sastojaka zamijesiti glatko,
mekano tijesto.
Tijesto odmah podijeliti u 8 kuglica i ostaviti da miruje 5-10 minuta.

Prvu kuglicu razvaljati na veličinu tanjura, premazati otopljenim margarinom (ili
maslacem). Razvaljati i drugu kuglicu, staviti preko prve i namazati… tako do kraja.
Zadnji dio tijesta se ne maže.
Ovako neka stoji 15 minuta.

Sada dobro pobrašniti radnu ploču i tijesto i razvaljati veliki krug. Ako vam radna ploča
nije široka, bolje raditi na stolu.

Krug prerezati na pola vodoravno, a onda rezati dugačke trokute, širine oko 7-8 cm.
Srolati ih i stavljati na lim za pečenje – na papir. Razmaknuti ih jer će rasti…
Ovako pripremljene kroasane ostaviti da stoje 1,5 do 2 sata!
Kada kroasani narastu, premazati ih razmućenim jajetom i posuti sezamom, lanom,
krupnom soli… po želji…

Staviti ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći dok ne porumene.
Kroasani se mogu i zamrznuti prije pečenja, pa po potrebi vaditi i peći.
I onda – uživati!

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar