
SASTOJCI
2 case od jogurta brasna
1 casa od jogurta secera
1 puna kasicica sode bikarbone
4 pune kasike pekmeza
malo vise od pola case ulja
malo vise od pola case vode
500 g visanja
2 kesice pudinga od vanile
10 kasike secera
1 l vode
cokolada ili slag za ukrasavanje
PRIPREMA
Izmesati brasno, secer i sodu bikarbonu.
Posebno izmesati pekmez sa uljem i vodom, pa sjediniti sa praskastim sastojcima.
Dobro izmesati i izliti u podmazan pleh.
Staviti pleh u hladnu rernu pa je ukljuciti na 200 stepeni i ispeci koru.
Ako su visnje iz zamrzivaca, dobro ih ocediti i iseckati pa ih sa 2 pudinga od vanile i 10 kasika secera skuvati u 1l vode.
Vreo krem sipati preko malo prohladjene kore, koju ste prethodno premazali džemom u tankom sloju, poravnati fil špatulom i ohladiti.
Kolac mozete premazati slagom ili cokoladom, po volji.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar