Pages

utorak, 22. prosinca 2015.

RECEPT ZA NAJBOLJU PILETINU KAO BRZI RUČAK: PILETINA U SENFE SPECIJAL


Neke cure su me pitale da napisem mamin recept uz njenu savrsenu a jednostavnu spremljenu piletinu, pa evo ga :)
Sastojci:
    cca 1/2 kg piletine (batak, zabatak, bijelo… )
    vegeta, sol,biber, crvena slatka paprika


      malo brasna

Priprema
    Navegetiti i malo nauljiti piletinu i najbolje je preko noci ostaviti u frizideru.
    2.
    Uvaljati svaki komad piletine u brasno koje ste pomijesali s crvenom slatkom paprikom s jedne i druge strane i staviti u
    nauljenu tepsiju u koju ste dodali malo vode, najbolje odmah umijesati malo brasna s vodom i crvenom paprikom i umijestati to u ulje s vodom, al to i ne morate, jedino ako vam se umak pri pecenju ne ucini gustim onako kako volite.
    Mozete meso prekriti i folijom da se fino upari i omeksa ali ako zurite ne morate :)
    3.
    Te to staviti da se pece. Peci na 200 stupnjeva nekih 25 min, al to sve ovisi o vasoj pecnici, pa si prilagodite!


      4.
    Jednostavno, brzo i jako ukusno!
    5.
    Servirano s pire krumpirom i keljom papucarom, super kombinacija :)
    6.
    Napomena: Mozete nasjeckati i povrca po zelji jedan red na dno tepsije i drugi kad sve poslazete, povrce po volji, kakvo volite :)
    Ja najcesce stavim papriku i luk, nekad i paradajz!
Posluživanje
Mozete staviti i vecu kolicinu mesa, ja sam stavila onako od prilike, recept je koji se lako prilagodjava :)
Uz ovo ide super pire krompir koji se pospe saftom od pecenja :)
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar