Pages

četvrtak, 31. prosinca 2015.

ŽIREVI SA LJEŠNJACIMA I ČOKOLADOM


SASTOJCI
Za kapice
150g Pšenično glatko brašno Podravka
40g šečera u prahu
100g maslaca
1 žumanjak (S)
1 žličica ekstrakta vanilije


 

za žiriće
1 bjelanjak
4 žlice šečera
150g pečenih mljevenih lješnjaka
za spajanje i glazuru
cca 100g čokolade
žlica maslaca
ulja po potrebi


 

PRIPREMA
1. Prvo zamijesite  prhko tijesto za kapice od svih sastojaka i stavite u hladnjak da odmara dok žirići ne budu pečeni.

2. Za žiriće istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i šečera, dodajte sitno mljevene lješnjake, oblikujte male puslice i pecite na 170 10ak min. ovisno o pećnici, sitni su i budu brzo pečeni.

3. Za kapice oblikujte kuglice i nježno pritisnite čistom mrežicom za voće, pecite na 170, trebaju ostati bijeli.

4. Rastopite čokoladu i spojite žiriće i lješnjake
U ostatak čokolade dodajte maslac i ulje i umačite spojene žiriće.
Za još ljepši efekt umiješajte malo bijele čokolade.

5. Mjera je za 60ak sitnijih kom.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar