Pages
▼
utorak, 12. siječnja 2016.
BANANITA
SASTOJCI
Biskvit
9 jaja
9 zlica secera
9 zlica mljevenih oraha
2 zlice brasna
1/2 vrecice praska za pecivo
Krema
1 litra mlijeka
2 pudinga sa okusom vanilije
4 zlice brasna/ vrhom pune
secera po ukusu/zavisi od slatkosti pudinga
2 vrecice Bourbon vanilije
250 grama maslaca
2 zlice secera u prahu
cokoladna glazura
120 grama cokolade za kuhanje
80 grama maslaca
8 zlica slatkog vrhnja
i jos
6 banana
400 ml slatkog vrhnja
2 krem-fixa
1 limun sok
PRIPREMA
Biskvit
Odvojiti bjelajnke od zumanjaka. Izlupati bjelanjke u cvrsti snijeg, dodati secer, jedan po jedan zumanjak, miksati da dobijete gustu smjesu. Pomjesajte orahe, brasno i prasak te pazljivo dodajte smjesi od jaja.
Peci u limu od pecnice. Hladan biskvit prex Zavrsni radovi
Na tacnu staviti jedan biskvit, na njega podijeliti polovinu kreme. Na kremu dolazi drugi biskvit te druga polovina kreme.
Banane oguliti i vodoravno razrezati na pola, te ih provuci kroz limunov sok. Poslagati ih po gornjem sloju kreme. Banane malo rukom ispraviti da budu “ravnije”. Kad ste stavili banane, bogato ih zalijte sa cokoladnim preljevom.
Gornji dio kolaca ( kremu i banane ) omotati sa aluminijskom folijom, da vam se cokolada ne bi previse slijevala sa kolaca. Banane moraju biti dobro zalivene cokoladom da ne pocrne. Ohladiti i ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Kada mi ne treba cijela torta odjednom, razrezem ju kroz sredinu izmedju banana na dva dijela. To radim zato sto ne volim da mi slatko vrhnje dugo stoji na kolacu. Onda polovinu vrhnja izlupam pa namazem polovinu torte, a sutradan drugu polovinu. Ako vam treba cijela torta, naravno da ju mozete cijelu ukrasiti vrhnjem.
Kolicina cokoladne glazure ovisi o velicini banana…ako su manje banane ode vise cokolade jer ima vise mjesta izmedju njih.Ljepse je ako banane nisu jako velike. Onda ih stane 6 polovina u sirinu i 2 u duzinu.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar