Pages

subota, 23. siječnja 2016.

BEŠAMEL UMAK


Umak podrijetla francuskog kulinarskog miljea, na neki svoj način udomaćen i u domačoj kuhinji. Evo bešamel umaka iz radionica najboljih kuhara.

Sastojci  2 osobe
Osnovni sastojci
2 šalice ili po želji više punomasnog mlijeka zagrijanog na sobnu temperaturu
4 jušne žlice glatkog brašna

 
luk nasjeckan na veće komade
lovorov list
4 jušne žlice maslaca

Priprema
1.
U posudu za umak stavite maslac
2.
Kad maslac opusti odnosno kad se rastopi stavite luk i lovorov list
3.
Malo propirjajte i stavite brašno
4.
Miješajte sve skupa na lakšoj vatri
5.
Postupno dodavajte mlijeko i miješajte
6.
Balansirajte gustoču koju želite dodavanjem mlijeka dok ne dobijete željenu gustoću
7.

 
Procijedite i poslužite
Posluživanje

Ovo su samo okvirne mjere. Ovo je originalni recept za bešamel umak i izrazito je izdašan. Umak možete spremiti u frižider a ako ga želite ponovno pripremiti budući da se kod stajanja dodatno stisne stavite u posudu malo vode dodajte umak i miješajte do zagrijavanja umaka.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar