DOBRO DOŠLI

....

četvrtak, 28. siječnja 2016.

COKO-KARAMEL TORTA


SASTOJCI
Za kremu
250 g karamel bombona
400 ml vrhnja za kuhanje
250 g maskarpone sira
1 slag-fix



Za biskvit
120 g cokolade
150 g butera
100 g secera
4 jaja (200 g)
200 g brasna
20 g kakaa
1 mala zlica praska za pecivo (6 g)
100 g mljevenih ljesnika
70 ml mljeka



PRIPREMA
Najprvo pripremiti kremu
200 ml vrhnja za kuhanje staviti u manju serpicu.Karamele sjeci na sitnije,dodati vrhnju i cjelo vrjeme mjesati na srednjoj vatri toliko da se sve bombone istope.Ostaviti pripremljenu karamel smjesu da se ohladi (povremeno promjesati).

Biskvit
Pripremiti okrugli kalup za pecenje promjera 26 cm.
Cokoladu sjeci na sto sitnije pa je staviti da se istopi iznad pare.Ostaviti na stranu da se ohladi.
Buter narezan na manje komade sa secerom izraditi elektricnom mjesalicom dok se sav secer ne istopi.
Dodavati sad tome sve jedno po jedno jaje (cjelo vrjeme mjesati po 1/2 minute svako jaje).

Dodati sad istopljenu cokoladu,brasno pomjesano sa praskom,kakaom,ljesnicima i mljeko,mjesati sad toliko da se sve fino sjedini.
Staviti biskvit da se pece u zagrijanoj pecnici na 200°C 35-40 minuta (proba cackalicom).Ostaviti da se dobro ohladi.

Ohladjenoj karamel smjesi dodati maskarpone i dobro izmjesati da nema grudvica.
Ostalo vrhnje (onih 200 ml) sa slag fixom dobro izraditi da se dobije slag pa tome dodati i opet dobro izmjesati da se fino sjedini.To premazati u kalup preko biskvita i ostaviti 1-1,5 sat na hladnom da se krema stegne.
Ukrasiti po zelji.

Umjesto ovih ostalih 200 ml vrhnja sa slag fixom mogu se dodati 2 kesice gotovog slaga od vanile,izraditi sve po upustvu na kesici i dodati maskarpone-karamel smjesi,bude mnogo,mnogo ukusnije.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar