Pages
▼
subota, 30. siječnja 2016.
COKO-KOKO KOCKE
SASTOJCI
Biskvit
4 jajeta
2 solje secera (solja 250 ml)
2 kasike vanila ekstrakta
1 solja ulja
1 solja mlijeka
3 kasike kiselog vrhnja
2 solje brasna
2 male kasike praska za pecivo
1/4 male kasike soli
1 solja kokosa
Preljev
300 ml vrhnja za kuhanje
1/2 solje secera
120 g maslaca
300g mlijecne cokolade
1 solja kokosa + 3 kasike za posuti preko kolaca
PRIPREMA
Za biskvit dobro umutiti jaja,secer i vanilu.
Dodati kiselo vrhnje,ulje i mlijeko i lagano pomijesati da se sjedini.
Zatim dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i soli i lagano pomijesati.
Na kraju dodati kokos i pomijesati da se sjedini.
Tepsiju velicine 40x26 cm podmazati uljem i posuti brasnom i sasuti pripremljenu smjesu.
Peci na 180 stepeni 35 minuta (provjeriti cackalocom da li je gotovo).
Za preljev u serpu staviti sve navedene sastojke osim kokosa,staviti na laganu vatru i mijesati dok se ne otopi maslac i cokolada pazeci da ne prokuha.
Na kraju dodati kokos i pomijesati.
Kada je kolac gotov preko vruceg kolaca preliti vruc preljev.
Ostaviti da se malo ohladi i onda posuti kokosom.
Ostaviti u frizider da se potpuno ohladi.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar