Pages

subota, 30. siječnja 2016.

COKO-KOKO KOCKE


SASTOJCI
Biskvit
4 jajeta
2 solje secera (solja 250 ml)
2 kasike vanila ekstrakta
1 solja ulja



1 solja mlijeka
3 kasike kiselog vrhnja
2 solje brasna
2 male kasike praska za pecivo
1/4 male kasike soli
1 solja kokosa

Preljev
300 ml vrhnja za kuhanje
1/2 solje secera
120 g maslaca
300g mlijecne cokolade
1 solja kokosa + 3 kasike za posuti preko kolaca



PRIPREMA
Za biskvit dobro umutiti jaja,secer i vanilu.
Dodati kiselo vrhnje,ulje i mlijeko i lagano pomijesati da se sjedini.
Zatim dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i soli i lagano pomijesati.
Na kraju dodati kokos i pomijesati da se sjedini.

Tepsiju velicine 40x26 cm podmazati uljem i posuti brasnom i sasuti pripremljenu smjesu.

Peci na 180 stepeni 35 minuta (provjeriti cackalocom da li je gotovo).
Za preljev u serpu staviti sve navedene sastojke osim kokosa,staviti na laganu vatru i mijesati dok se ne otopi maslac i cokolada pazeci da ne prokuha.
Na kraju dodati kokos i pomijesati.

Kada je kolac gotov preko vruceg kolaca preliti vruc preljev.

Ostaviti da se malo ohladi i onda posuti kokosom.

Ostaviti u frizider da se potpuno ohladi.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar