Pages

utorak, 26. siječnja 2016.

CURRY KRUMPIR SA SEZAMOM


SASTOJCI
4 velika krumpira
1žlica ulja
1žličica sjemenki kumina
1žličica sjemenki korijandora
2žličice sjemenki goruščice


 

2žlice sjemenki sezama
1/2žličice kurkume
1žličica nasjeckane chili papričice(više manje po ukusu)
2žličice naribane korice limuna
2žlice soka od limuna
sol,papar


 

PRIPREMA
Operite dobro krumpir u kori.
Stavite ga kuhat u lagano posoljenu vodu.Kuhajte krumpir dok ne omeksa.Kuhani krumpir ocijedite,izvadite ,pustite da se ohladi.
Ohladeni krumpir ogulite od kore i narezite .
U posudi ili dubljoj tavu zagrijete ulje.Smanite na srednju vatru pa dodajte sjemenke kumina,koriandera i goruscice,preprzite zacine mijesaju par minuta dok ne pocmu ispustati aromu.Potom dodajte sezamove sjemenke, przite mijesajuci 2 min.dok ne dobiju zlatastu boju.
Dodajte kurkumu,chili,krumpir,koricu i sok od limuna.Przite krumpir sa zacinima dok ne dobije finu zlatnu boju i bude oblozen sjemenkama sezama.
Posolite i poparite po ukusu.
Ako ne volite ljuto smanjite kolicinu chilija.

Posluživanje
Servirajte vruce od rostilj ,przeno povrce i sl.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar