Pages

petak, 29. siječnja 2016.

GABON TORTA


Sastojci
Prva kora:
5 belanaca
100gr secera
100gr mlevenih oraha
2 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo
Druga kora:
5 belanaca
100gr secera

 
100gr kokosovog brasna
1 kesica praska za pecivo


  Treca kora:
4 jajeta
100gr secera
100gr cokolade
2 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
10 zumanaca
300gr secera
1kesica vanilin secer
8 kasika brasna
1l mleka
500gr maslaca
250gr secera u prahu
2 kesice slag krema od vanile
100gr crne cokolade
100gr bele cokolade
Prekrivanje:
3 kesice slag krema
2dl mleka
Priprema:

 
Umutite belanca sa secerom,dodajte mlevene orane,brasno pomesano sa praskom za pecivo.Izlijte u predhodno oblozen kalup(28) i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni,20 minuta. Za drugu koru umutite belanca sa secerom,dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo.I ovu koru pecite na 200 stepeni,20 minuta. Za trecu koru umutite jaja sa secerom i dodajte rendanu cokoladu i brasno pomesano sa praskom za pecivo.pecite na 200stepeni,20 minuta. Za fil umutite zumanca sa secerom,vanilinim secerom i brasnom.

 Pomesajte i ulijte polovinu mleka.Pazite da nema grudvica,tek onda ulijte u ostatak mleka pa fil kuvajte dok ne zgusne.Sklonite sa vatre pa ohladite.U ohladjeni fil dodajte predhodno umuceni maslac sa secerom u prahu,pa sipajte prah slag krem(direktno,ne trebate mutit slag kremu) pa podelite na dva dela.(Fil treba da je skroz hladan kad dodajete cokoladu)U jedan deo dodajte rendanu crnu cokoladu,a u drugi deo dodajte belu rendanu cokoladu. Tortu filujte na sledeci nacin: Prva kora,1/2 fila sa belom cokoladom,druga kora,1/2 fila sa crnom cokoladom,pa 1/2 fila belom cokoladom,treca kora,pa 1/2 fila sa crnom cokoladom.Celu tortu filujte sa umucenim slagom.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar