Pages

nedjelja, 31. siječnja 2016.

GRCKA BAKLAVA SAVRŠENSTVO OD KOLAČA KOJI SE TOPI U USTIMA


Sastojci:
 600gr kora za pitu
 5 jaja
 250gr secera
 1 solja ulja
 1 kiselo mleko

 

  1 p.za pecivo
 1 vanil secer
 350gr mlevenih oraha
SIRUP:
 4 solje secera
 4 solje vode

Priprema:
Kore podeliti na pola.Jaja umutiti, dodati secer, ulje, kiselo mleko, p.za pecivo i vanil secer.Redjati u pleh i kore premazati svaku posebno sa gornjim filom.Kada se potrosi 300gr kora u sredinu staviti 350gr oraha pa nastaviti slagati dalje kore.Poslednja koraisto  treba da bude namazana.

 


Slozenu baklavu iseci pre nego sto se stavi peci na srednjoj temperaturi. Sirup:Secer i vodu kuvati 15 min.Na toplu baklavu preliti hladan sirup.

Nema komentara:

Objavi komentar