Pages

petak, 29. siječnja 2016.

JOGURT, BRESKVE I ČOKOLADA


Sastojci
1 jogurt
1/2 čaše ulja
1 čaša šećera
2 čaše oštrog brašna
2 jaja
1/2 vrećice praška za pecivo
ribana korica limuna
1 konzerva kompota od bresaka
Preljev od čokolade

 
10 dkg čokolade za kuhanje
3 žlice šećera
5 žlica mlijeka
5 dkg maslaca

Priprema
1.
pjenasto izmiješati jaja i šećer
2.
dodati ulje, brašno pomiješano s praškom za pecivo i rabanu koricu limuna
3.
breskve isjeckati na kockice i umiješati u tijesto
4.
peći na 220°C ok 20 minuta
Preljev

 
1.
rastopiti čokoladu, mlijeko, šećer i maslac i preliti preko toplog kolača slika
Posluživanje
Čaša = čaša od jogurta

Umjesto bresaka možete staviti neko drugo voće, a umjesto čokolade možete premazati šlagom ili nekom kremom. Ja najviše volim breskve prelivene čokoladom.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar