Pages

ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

KINDER PINGUI


Sastojci
biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica hladne vode
6 žlica glatkog brašna
2 žlice kakaa
1/2 prašak za pecivo
fil

 
5 dcl vrhnja za šlag/mliječno ili biljno
1 vrećica/10 g mljevene želatine
glazura
200 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
4 žlice ulja

Priprema
Biskvit
1.

 
Žumanjke i šećer dobro izmiješajte električnim mikserom Dodajte vodu, suhe sastojke prosijte i izmiješajte u posebnoj posudi, zatim ih dodajte u smjesu. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanjaka.
Krema
1.

Želatinu prelijte s 4 žlice hladne vode, pustite je 10 minuta da nabubri pa je otopite na laganoj vatri.
Slatko vrhnje istucite ručnim mikserom pa mu dodajte otopljenu želatinu.
Čokoladu i maslac otopite na pari pa izmiješajte s uljem.

Slaganje
1.

Biskvit prerežite tako da dobijete dvije jednake kore. Prvu koru namažite polovicom šlaga, prelijte s polovicom glazure zatim staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne.
Izvadite iz hladnjaka,  glazuru premazati šlagom, pokriti drugom korom i preliti preostalom  glazurom.
Posluživanje
Gornji biskvit možete premazati tanko s dvije žlice šlaga, tako će  se glazura bolje primi za kolač.

Ako koristite mliječno slatko vrhnje obavezno ga zasladiti s par žlica šećera.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar