DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 20. siječnja 2016.

KRALJEVSKA POGAČA


SASTOJCI
TESTO
brašno 1kg.
mleko 250ml.
vode 250ml.



kvasac 1kockica
šećer 1kašika
soli 2kašičice
ulja 50ml.
sirće 1kašika
jaja 2kom.

FIL SA SIROM
sir 150g.(mrvljeni)
jaja 2
blitve ili spanaća 150g.
šunkarice 150g.



FIL SA BLITVOM
jaje 1
mrvljeni sir 150g.
blitve 150-200g.(sveže iseckane)

FIL SA AJVAROM
ajvar 3-4kašike

ZA PREMAZIVANJE KORA
margarin 150g.

ZA PREMAZIVANJE CELE POGAČE
kisela pavlaka 2-3kašike
jaje 1
susam 2-3kašike

PRIPREMA
Zamesiti testo od datih namirnica. Ostaviti testo 15 minuta, da odmori. Zatim podeliti testo na 11 loptica.
Razviti lopticu  veličine većeg tanjira-staviti malo narendanog ili istopljenog margarina-sastaviti dve razvijene loptice.
Tako sastavljati po dve kore zajedno (dobiće se četri kore)- samo je jedna kora gde idu tri razvijena kolačića i ta kora ide prva u plehu i to je peta kora.

Iseckati blitvu(ne bariti je) staviti jedno jaje i malo sira, posoliti i sve zajedno dobro izmešati.
Prvu razvijenu koru (gde idu tri razvijena kolačića) staviti u pleh(razviti koru veličine pleha), preko kore staviti pola smese od iseckane blitve.

Zatim razviti drugu koru (gde idu dva kolačića) staviti namaz od 150g.mrvljenog sira(ili kakvog imate), jaja i preko sira poređati šunkaricu.

Zatim ide treća kora (isto dva kolačića) preko kore idu 3 kašike ajvara.

Zatim ide četvrta kora (isto dva razvijena kolačića) preko nje ide opet blitva.

Odozgo ide peta kora (isto dva razvijena kolačića). Celu pogaču isečemo u kocke premažemo sa 2-3kašike pavlake i 1jajetom...po želji posuti sa susamom 2-3kašike i odmah pečemo.

Pogaču pečemo 40 minuta na 200 C. Prvo je pečemo 20 minuta, a zatim još 20 minuta, ali pokrivenu sa papirom za pečenje, (pečenje mnogo zavisi i od rerne).
Veličina pleha je 34x22

Uz jogurt ili kiselo mleko fantastična večera...

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar