Pages
▼
subota, 30. siječnja 2016.
MALINASTI CHEESECAKE SA MILKA ČOKOLADOM GOTOV ZA 15 MINUTA
SASTOJCI
Kora od keksa(dim.25cm)
300 gr keksa mlevenog plazma ili grancereale
150 gr putera ili maslaca
po potrebi malo mleka
fil
500 gr mascarponea ili philadelphia krem sira
500 ml slatke pavlake
5 redova oko 200 gr čokolade milka alpina od 250 gr
120 gr šećera u prahu
voćni fil
75 gr šećera kristal
10 gr želatina u prahu
300 do 500gr malina
PRIPREMA
Kora od keksa
Mlevenu plazmu ili grandcereale pomešajte sa istopljenim prohlađenim puterom i stavite na tanjir za tortu sa okvirom prethodno obloženim folijom, poravnajte malo rukom malo valjkom ili čašom, ostavite u frižider dok spremite fil.
Fil
Mascarpone sa šećerom u prahu mikserom izmutite u pjenasto. U drugom sudu izmutite slatku pavlaku i dodajte špatulom u sir. Čokoladu istopite šerpa u šerpi iznad pare (voda ne sme da ključa).
Na koru od keksa stavite belu kremu odozgo kašičicom kružnim pokretima pospite čokoladu i izmešajte kratko po površini. Ostavite na hlađenje u frižider dok ne napravite fil od malina.
Fil od voća
Izmešajte voće, šećer i dodajte vode do 500 ml, ja stavim oko 500 gr malina da bi mi ukus bio izraženiji. stavite na ringlu dok se šećer ne istopi i maline raspadnu. Skloniti sa šporeta i u mlako umešati želatin koji pripremite prema uputstvu sa kesice. Kad krene da se želira i ohlađena je smesa do sobne temperature preliti cheesecake.
Ako želite možete i prepolovljene ali sveže maline umešati pre nego umešae istopljenu milka čokoladu isto je super. U tom slučaju ne treba ni želatin ni voda ni dodatni šećer samo 300 gr svežih malina.
Ohladiti u frižideru 2-3h ili preko noći i uživati u slatko kiselkastom ukusu.
NAPOMENA
- Želatin koji sam koristila je Dolcela Podravka
- Slatka pavlaka imlek mlečna
- milka čokolada alpina može po želji ali mlečna
- koristila sam i phladelphia krem sir i mascarpone
- maline ako se umešaju u smesu kao čokolada onda se samo pospe kakaom i istopljenom čokoladom po površini celog cheesecakea(moj sin ne voli da oseti voće pa sam ga ja prelila preko cheesa isto je fino)
ako mislite da vam neće biti dovoljno čvrsta smesa možete dodati pri pripremi 2 kremfiksa u beli fil, to zavisi od krem sira koji koristite.
- Šećer povećajte po potrebi jer ovaj nije sladak nego taman, ako nemate mascarpone ili ga napravite po Minjinom receptu ili koristite neki neslani krem sir koji nije zrnast.
- Meni lično su bolji grancereale keks koji sameljete u multipraktiku ali i sa plazmom je dobar
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar