DOBRO DOŠLI

....

subota, 9. siječnja 2016.

ORANŽ-ČOKO ROZEN TORTA


Odličan desert, jednostavan recept, laka za spremanje, izdašna i neodoljivog ukusa čokolade i pomorandže.Obavezna je pojava na mojoj slavi i već godinama je slučaj da od tortice ne preostane ni parče za sutradan…
Sastojci  20 osoba
Oranž-čoko rozen torta
400 gr. šećera
300 ml. vode
250 gr. margarina
250 gr. čokolade za kuvanje
200 gr. mlevenog keksa

 
200 gr. mlevenih oraha
2 pomorandže
2 kašike ulja
1 pakovanje kora za rozen tortu

Priprema
1.
Samleti orahe i keks. Pomorandže, prethodno smrznute, jedna neka bude sa korom a druga bez ,narendati na najsitnijem otvoru na rendetu.
2.

 
Ukuvati šećer sa vodom, neka ključa 3-5 minuta. Skloniti sa vatre i u vruće dodajte margarin i 150 gr čokolade, lepo promešajte dok se čokolada ne otopi. Kada se malo prohladi stavite keks ,orahe i mlevenu pomorandžu. Fil lepo ujednačite i mlakim filom filujte korice za rozen tortu. Kada se stegne i dobro prohladi, po vrhu prelijte čokoladnom glazurom u sastavu od 100 gr. kvalitetnije čokolade za kuvanje i 2 kašike ulja. Dobro ohladjenu tortu secite skalpelom na štangle. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar