Pages

subota, 2. siječnja 2016.

PURICA S MLINCIMA


SASTOJCI
Potrebno
1 purica ili 2 zabatka a može i 1 zabatak
ulje ili mast za pečenje (pola ulja, pola masti)
2 veće jabuke


 

2-3 klinčića
1 žlica meda
1 dcl malo temeljca
mlinci


 

PRIPREMA
1. Dan prije puricu (kad je imam) ili zabatke i ostavim u blago posoljenoj vodi.
Sutra dan izvadim obrišem i malo posolim.. U utrobu purice stavi se par klinčića i jabuka, namažem malo izvana s medom i prelijem masnoćom… ako su zabatki onada stavim jabuke sa strane u protvan vidi slika
Stavi peći u već zagrijanu pećnicu  u protvan ili kikiriki posudu tj. tepsiju na 180°C-200°C i  stavi malo masti  (1 žlica) ili ulja zalij s malo temeljca do 1 dcl

2. Pri kraju stavi malo folije ili gornji poklopac od protvana (kikiriki) da ne bude previše reš...(ja zaboravila, pa je malo ispalo reš...ali pojelo se.. Ova 2 zabatka su se pekla cca 2h.
U međuvremenu mlince pofurim u blago posoljenoj vodi i ostavim u cjedilu na pari poklopljeno….par minuta
Mlince takve stavim u protvan u maščobu 2-3 min. i izvadim na tacnu složim na mlince narezano meso…

3. Napomena: tko ne voli med neka samo koristi jabuke..

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar