Pages

subota, 30. siječnja 2016.

TIROPITA, GRČKI SPECIJALITET: PITA SA SIROM KOJI ME SVAKI PUTA ODUŠEVI


SASTOJCI
– 5 jaja
– 200 gr. brasna
– 400 gr. sira feta
– 200 gr. edamera ili nekog drugog tvrdog sira, po zelji
– 1 casa pavlake
– 1 dcl. ulja
– 1 kasikica praska za pecivo


 

Priprema:
U posudi lagano izmutiti jaja, da budu kao za pohovanje. Dodati fetu izmrvljenu viljuskom, edamer izrendan na krupno rende, pavlaku, ulje, brasno, prasak za pecivo i izmesati. Tepsiju precnika 30 cm. malo nauljiti, dno i obode, i izliti smesu.


 

Peci na 180 stepeni oko 45 minuta.
Pecena pita teba da je debljine dva prsta.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar