Pages
▼
nedjelja, 3. siječnja 2016.
WOW!
..THE PRECISION IN YOUR VOICE PIERCE THE WALLS THAT I’VE BUILT YOUR EYES REACH DEEP IN ME…. (In Flames – In Flames we trust! Im/) Od mene meni, za moj 30-ti rođendan :o) Doduše, sa par dana zakašnjenja… Dakle, radi se o čokoladnom biskvitu, natopljenom kombinacijom kave, whiskey-a i mlijeka, sa mliječnom kremom od bijele čokolade i meda…
Sastojci
ZA BISKVIT
300 gr brašna
200 gr smeđeg šećera (muscovado)
100 gr čokolade 72% kakaa
100 gr maslaca (rastopljenog)
100 ml mlijeka
100 ml vrele vode
50 gr kakao praha (nezaslađenog)
6 kom jaja
2ml ekstrakta vanilije (1 bočica)
1 pp
ZA PRELJEV
100 ml jake kave
50 ml whiskey-a
50 ml mlijeka
20 gr tekućeg meda
ZA KREMU
800 ml mlijeka
200 ml vrhnja za šlag
170 gr tekućeg meda
100 gr bijele čokolade
100 gr škrobnog brašna
5 gr želatine u prahu
ZA UKRAŠAVANJE
200 + 200 ml vrhnja za šlag
po želji čokoladne mrvice
Priprema
BISKVIT
1.
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka.
2.
Pomiješati brašno, kakao prah i pp, pa prosijati.
3.
Otopiti čokoladu i maslac.
4.
Staviti vodu da zakuha.
5.
Miksati žutanjke sa šećerom dok dobijemo svjetliju smjesu.
6.
Stalno miksajući, dodati im otopljenu čokoladu, otopljeni maslac, ekstrakst vanilije, mlijeko i vrelu vodu.
7.
Stalno miksajući, malo po malo dodavati brašno sa kakaom i pp.
8.
Ugrijati pećnicu na 180 C.
9.
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i malo po malo umješati lagano u tijesto.
10.
Namastiti i pobrašniti dno kalupa za torte promjera 26 cm, pa uliti tijesto.
11.
Peći 35 – 45 minuta, ovisno o pećnici. Nakon 30 – 35 minuta napraviti test sa čačkalicom.
12.
Ostaviti da se ohladi, pa prerezati na tri dijela.
NAPOMENA
Biskvit je toliko dobar, da može i bez ičeg drugog proći kao kolač!
ZA PRELJEV
1.
Pomiješati vruću kavu sa medom i ohladiti.
2.
Dodati mlijeko i whiskey.
ZA KREMU
1.
Škrobno brašno pomiješati sa 2 dl mliijeka, a ostalih 6 dl staviti u posudu, dodati izlomljenu bijelu čokoladu i med pa miješati na laganoj vatri da se otopi.
2.
Dodati u mlijeku otopljeno škrobno brašno i miješati dok se ne zgusne.
3.
Ostaviti da se hladi, više puta promiješati.
4.
Od slatkog vrhnja napraviti čvrsti šlag i umiksati ga u ohlađenu kremu.
5.
Preliti želatinu sa 2 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri, pa otopiti. Umiješati malo kreme i kad se dobro poveže, prebaciti tu smjesu u ostatak kreme i dobro promiiješati.
POSTUPAK
1.
Na pladanj staviti prvi biskvit i oko njega obruč za tortu.
2.
Natopiti ga preljevom, premazati kremom, poklopiti drugim biskivtom, staviti ostatak kreme.
3.
Natopiti treći biskvit i staviti ga na drugi sloj kreme – posložena
4.
Ostaviti u frižideru preko noći
5.
Drugi dan maknuti obruč, premazati cijelu tortu tučenim slatkim vrhnjem i ukrasiti po želji.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar