Pages

četvrtak, 11. veljače 2016.

BRAUNI - JEDNOSTAVAN RECEPT ZA SAVRŠEN UKUS


Bilo da su čokoladni ili voćni, njihova lagana tekstura i ukus očaravaju ljude širom planete, a danas ćemo vam predstaviti toliko jednostavan recept za njegovo pravljenje, da ćete hteti svaki dan da ga pravite. Sve što je potrebno da napravite je smesa sa glazurom, a možete i bez nje, jer će vam se svejedno topiti u ustima dok ih budete jeli.

Za pravljenje vam ne treba veliki talenat jer zaista lak za pravljenje, a evo koje sve sastojke treba da nabavite:

Za smesu:
- 200g šećera
- 113g margarina
- 68g brašna
- 43g nezaslađenog kakao praha
- 1 mala kašika ekstrakta vanile
- 2 jaja
- Prstohvat soli
- Prstohvat praška za pecivo


 

Za glazuru:
- 1 kašika meda
- 1 mala kašika ekstrakta vanile
- 128g šećera u prahu
- 3 kašike otopljenog margarina
- 3 kašike nezaslađenog kakao praha


 

PRIPREMA
Prvo zagrejte rernu na 175 stepeni, a tepsiju podmažite uljem i pospite preko brašno.  Otopite maragarin u jednoj većoj činiji, pa u njega dodajte šećer, jaja i ekstrakt vanile. Zatim dodajte kakao prah, brašno, so i prašak za pecivo i dobro promešajte, da se svi sastojci sjedine. Dobijenu smesu sipajte u tepsiju.

Pecite smesu između 25 i 30 minuta i vodite računa da se ne prepeče.

Sada je na redu pravljenje glazure. Pomešajte 3 kašike omekšanog maslaca, 3 kašike kakaa, 1 kašiku ekstarkta vanile i šećer u prahu. Sve to mešajte dok ne dobijete glatku smesu, tj. glazuru. Dok su još topli, prelijte braunije glazurom i sačekajte da se malo ohladi, pa isecite sve na kocke.

Naš savet je da sve mešate rukama, a ne mikserom, kako ne bi bio kao običan čokoladni kolač.

Izvor: http://www.zenskimagazin.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar