DOBRO DOŠLI

....

utorak, 9. veljače 2016.

ČOKOLADNA TORTA S VIŠNJAMA


SASTOJCI
Biskvit
1 šalica smeđeg šečera
1/2 šalice oštrog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo


 
1 žličica sode bikarbone
1/2 šalice kakaa
1 jaje
1/2 šalice mlijeka
1/4 šalice ulja
1 vanili šećer
1/4 šalice vrele vode

Nadjev od višnje
1 staklenka višanja
50 g šećera
40 g Gussnel,(fini jestivi kukuruzni škrob)
malo cimeta


 
Prva krema
200 g tamne čokolade
350 ml slatkog vrhnja

Druga krema
200 g mliječne čokolade
350 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA
Biskvit
1. Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
2. Postupno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati dvije minute.
3. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26 cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
4. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
5. Peći oko 40-45 minuta; ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.

Nadjev od višnje
Ocijedite višnje, te u sok od višnji umiješajte sve naveden sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umiješate višnje. Nadjev od višnje razmažite po ohlađenom biskvitu.

Prva krema
Pripremite u jednoj zdjeli 200 grama tamne čokolade narezane na kockice, prokuhajte 150 mililitara slatkog vrhnja te polijte po čokoladi i lagano promiješajte da se čokolada otopi. U međuvremenu istucite ostatak slatkog vrhnja u čvrsti šlag te postupno dodajte u otopljenu čokoladu i prelijte na ohlađeni biskvit i višnje. Stavite u hladnjak na pola sata.

Druga krema
Način pripreme isti kao kod prvog sloja kreme, samo što uzimate mliječnu čokoladu. Zalijete po ohlađenom prvom sloju te stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi.

Dobro je staviti u frižider jer je krema mekana. Ja sam uzela van malo prije posluživanja.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar