Pages

utorak, 2. veljače 2016.

DA BI VAM PIRE KROMPIR BIO KAO IZ RESTORANA POSLUŽITE SE OVIM TRIKOM

Pire krompir
Obicno ga napravim za goste ili specijalne prilike. Uvjerite se zasto
Sastojci
2 kg bijelog krompira
100 g maslaca
100 g krem sira(ja koristim philadelphia)
5 malih kasika soli

 


1 solja mlijeka
I jos
50 g maslaca

Priprema
1.
Krompire oprati,oguliti i izrezati na cetvrt.
Staviti u serpu ,nasuti vode toliko da pokrije krompire,dodati sol  i staviti da se kuha.Kada prokuha voda ,kuhati krompire desetak minuta ili dok ne omeksaju.
2.

 


Gotove krompire ocijediti i izgnjeciti.
Dodati omaksali krem sir,puter i mlijeko i mijesati dok se sve ne sjedini.
Gotov krompir prebaciti u dublju tepsiju i preko narezati ostatak maslaca.
3.
Ovako pripremljen krompir mozete ovako posluziti ili ga pokriti aluminijskom folijom i staviti u pecnicu na 180 stepeni dvadesetak minuta da se zapece.
Ovakva priprema pie krompira je vrlo pogodna ako imate goste i nemate dosta vremena ,tako da ozete pripremiti pire ranije i onda ga zagrijati u pecnici.

Nema komentara:

Objavi komentar