Pages

petak, 19. veljače 2016.

DIVAN RUČAK KOJI ČESTO SPREMAM BRZO SE PRAVI A SVI GA VOLE: ZAPEČENI SIR


SASTOJCI
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone
kečap
origano


 
Bešamel
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka


 
PRIPREMA
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.

Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.

Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.

Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.

Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.

Poslužite odma.

Izvor:http://www.ukusnirecepti.info/

Nema komentara:

Objavi komentar