Pages

subota, 20. veljače 2016.

JEDNOSTAVNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA


SASTOJCI
Za knedle
1 kg oljuštenog krompira
na vrh noža soli
150 gr brašna
1 žumance
malo ulja,maslaca ili margarina,ja nisam dodavala


 
Punjenje
20 kom zrelih šljiva
Za umotovanje
100-150 gr kristal šećera
150 gr mrvica (prezla)
malo ulja


 
PRIPREMA
Krompir oljuštiti,isjeći na šnite,naliti ga hladnom vodom i staviti da se kuva.

Skuvan krompir propasirati ručnom pasirkom i ostaviti da se malo prohladi.

Za to vrijeme šljive očistiti od košpica.

Prohlađenoj masi dodati žumance* i malo brašna,meni je trebalo 100 grama,ostalih 50 sam iskoristila prilikom oblikovanja knedli.

Uzimati dio po dio tijesta,oblikovati na dlanu pomoću brašna ako se lijepi,staviti šljivu i umotati kao tenisku lopticu;))

U veću šerpu staviti vodu da proključa na umjerenu vatru.

Knedle spuštati u vodu i kuvati ih još minut-dva nakon dizanja na površinu.

U posebnu širu  tavu na malo ulja propržiti prezlu da porumeni.
Šupljom kašikom vaditi knedle i pažljivo spuštati na prezlu.
Drmusanjem tave uvaljati ih u prezlu i posuti kristal šećerom.

Od ove količine izadje 20 knedli.
*U dane posta žumance ne dodajem,nema bitne razlike...

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar