Pages

nedjelja, 28. veljače 2016.

JOŠ JEDNA BRZA NEPEČENA VOĆNA TORTA ZA VAŠE UKUĆANE I IZNENADNE GOSTE: NEPEČENA TORTA SA VIŠNJAMA


SASTOJCI
ZA KORU
300 gr plazma keksa
125 gr margarina
7 kašike šećera
1 dl vode ili soka


 
ZA KREM
7 dl mleka
2 pudinga od vanile
8 kašike šećera
125 gr margarina

I JOŠ
300 gr višanja bez koštica
8 kašike šećera
2 kašike gustina
2 kesice šlag pene
5 kašike prah šećera
1 kisela pavlaka
1 dl kisele vode


 
PRIPREMA
U sud stavite vodu, 7 kašike šećera i pola margarina da se sve otopi i nakon 2-3 min. kuvanja, dodajte mleveni keks. Sklonite sa vatre i sve dobro sjedinite pa masu stavite na odgovarajuću tacnu. Rukama je dobro utapkajte da napravite koru okruglog ili četvrtastog oblika.

Za krem razmutite puding u malo mleka a ostatak mleka stavite da provri sa 8 kašike šećera. Zakuvajte puding stalno mešajući. Sklonite sa vatre i kada se prohladi dodajte mu umućen ostatak margarina i sve dobro mikserom umutite. Stavite krem na koru od keksa. Višnje stavite da se otope sa 8 kašike šećera, zatim izvadite višnje a u sok dodajte gustin i čim počne da se zgušnjava vratite višnje i kuvajte još minut. Sklonite sa vatre, kratko prohladite i stavite preko krema.

Mikserom umutite šlag sa kiselom vodom i 5 kašika šećera u prahu, pa dodajte kiselu pavlaku, muteći još oko minut-dva. Umućen šlag stavite preko višanja.

Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi, pa je poslužite. Prijatno!,

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar