DOBRO DOŠLI

....

petak, 26. veljače 2016.

KAKO OTKLONITI ODLIV KISELINE BEZ LIJEKOVA(I KOJI JE ZAPRAVO VAŠ PROBLEM SA TIM)


Ovaj super post je napisao dr Hamid Tajbakhsh. On kombinira najnovije u zapadnoj nauci i tradicionalne istočne filozofije da pomogne pacijentima ostvare svoje zdravlje ciljeva. Možete provjeriti svoju Facebook stranicu ovdje, ili da ga pratite na Twitteru.

Probavni problemi su zabrinutost za mnogo pacijenata koji traže Naturopathic doktor, a najčešći od tih problema ima veze s kiselinom refluksa. Acid refluks može uzrokovati neugodno simptome uključujući i peckanje u grudima, podrigivanje i mučnina nakon jela, abdominalne punoću, a ukupne nelagode sljedeće obroke.

Ovo stanje se obično pogrešno dijagnostikuje od konvencionalnog doktora medicine kao hiperaciditet, stanje izaziva previše želucu kiselina. To znači da ako ima previše kiselina dolaze gore iz želuca, to je tok i proizvodnju kiseline da bi trebalo spriječiti. Nakon toga pogrešno logika će nas dovesti do vjeruju da moramo ant-kiseline ili inhibitori protonske pumpe (PPI), koji oba služe kako bi se smanjio proizvodnju i efekat želuca kiseline.

Naravno, smanjenje kiselina u našem želucu i crijevima ne smanji simptome kiselina refluks, ali to ne tretira njen uzrok i zapravo može dovesti do još gore probleme. Od glavnih zdravstvenih problema može izazvati uključuje neprimjereno slom naše hrane koji će dovesti do nutritivne nedostatke vitamina i spojeva koje su potrebne našem tijelu za energiju, formiranje krvi i nervnog sistema.

Lifestyle izmjene

piti samo tečnosti koje su od svježeg voća i povrća ili običnu vodu, i izbjeći bezalkoholna pića, alkohol i kavu.
Vježba nekoliko dana u tjednu ili hoda za barem 20 minuta dnevno kao debljanje je povezana s rizikom za žgaravicu. Jedan od razloga je da debljanje može uzrokovati hiatal kila koji je protruzija želuca kroz dijafragmu.
Izbjegavajte ležao odmah nakon obroka ili jedete u ovom položaju jer je češće za kiselinu da prođe kroz LES.
Koristite stres tehnike za smanjenje, kao što su duboko disanje i meditacija su stres može dovesti do problema duž probavnog trakta, posebno stomak. U kineskoj medicini, stres može inhibirati sposobnost stomak da režira probavnog kapaciteta ili energije (Qi) prema dolje zato što je dovelo do pobune Qi gore i sa njim i kiselim sadržaj želuca.
Opustite se i žvakati hranu polako. Ovaj tip dotiče prethodni vrh o ograničavanju stres; usporavanjem tranzit hrane, želudac ima šansu da proizvede sve kiseline potrebne za nadolazeće hranu.
Izbjegavajte nepotrebno korištenje određenih lijekova, kao što su opuštanje mišića ili bolova jer su smanjiti sposobnost LES za zatvaranje dovoljno čvrsto.
dijeta

 
Fokus na i uključiti tamno zeleno lisnato povrće u ishrani, kao što su kelj, špinat, collards, maslačak zelje, itd Ovi povrće dati tijelu signal potreban za premijera digestivnog sistema i time povećati proizvodnju kiseline.
Izbjegavajte određene namirnice kao što su čokolada, menta, paradajz, češnjak, luk, i začinjene hrane, jer može dovesti do spustio ton LES time puštajući kiselinu kroz sfinkter.
Cut ili ograničiti masne hrane iz vaše dijete kao masnoće odlaže pražnjenje želuca i tako da postoji više šanse za kiselinu da prođe prema gore kroz LES.
Koristite jabukovog sirćeta u svoje obroke i salate ili koristite ceđenih sok od limuna da se poveća kiselinu signal LES.
bilje

Postoji mnogo ljekovitog bilja koje se mogu koristiti za korekciju proizvodnju želudac kiseline i protok. Grupa bilja značajnih za povećanje stomačne kiseline su gorke degustacija bilja. Ova grupa gorkog bilja pomogne u pripremi naša tijela za probavu. To znači da će tijelo početi da luče želučane kiseline i signal za LES zatvoriti. Neki bilja koje se smatraju gorak uključuju čička korijena, kamilice, gorka dinja, encijan, i maslačak. Trebalo bi izbjeći gorak bilja ako patite od čireva kao povećanje proizvodnje kiseline može pogoršati vaše stanje. Ako se odlučite za korištenje ove biljke, to je najbolje da ih konzumirati kao čaj neposredno prije obroka. To će dati svoj probavni sistem šansu da luči sokove je potrebno prije nego hranu je uveden u sistem.

Kao što se može naglasiti, postoje mnogi prirodni, pristupi droga-manje za otklanjanje žgaravicu. Većina pristupa raspravljalo uključuju minimalna ulaganja i neželjene efekte i može dovesti do donošenja zdraviji izbor u ukupnom poretku. Prevladavanje uzrok bolesti za trajno rješenje treba uvijek biti na prvom prilikom razmatranja mogućnosti liječenja. Ovo je mjesto gdje Naturopathic medicine i prirodne terapije shine!

Još jedan od tih problema ima veze s promjenom našeg gut mikroflore ili, preciznije, mijenjanje pH sredine u kojoj žive naši gut bakterija. Na taj to može promijeniti kompozicije bakterije u potpunosti što onda može dovesti do rastinje pojedinih organizama, a drugi su raseljeni. To može čak eskalirati do tačke ugrožen imunitet, što je više od naše odbrane leže u našem stomaku.

Pored kreiranja gore zdravstvenih problema, droge koji inhibiraju kiseline može zapravo dovesti do hronične kiselina refluksa. Ova tačka je objašnjeno u sledećem pasusu.

Stvarni uzrok kiselina refluksa obično ima veze sa nedostatkom želučane kiseline ili nije dovoljno za proizvodnju. To se događa kada se donji ezofagealni sfinkter (LES), koji funkcionira na odvajaju stomak od naših jednjaka, zahtijeva kisele signal za zatvaranje time ne dozvoljava želucu kiselina kroz. Ako postoji nedostatak želudačne kiseline, na LES ne zatvara i kiselina je slobodno ustati u jednjak zbog stezanja i bućkanje akciju želuca, dok hrana se oborio. Postoji bezbroj razloga zašto ljudi razviju niske količine želudačne kiseline koje se kreću od faktora ishrane na stil života.


Za ublažavanje kiselina refluks, možemo koristiti sljedeće prirodne pristupa:

Nema komentara:

Objavi komentar