Pages
▼
ponedjeljak, 15. veljače 2016.
KREM KOCKE!!! LAGANI BISKVIT OD KOKOSA I ORAHA SA SLOJEVIMA SLASTIČARSKE KREME S DODATKOM BIJELE ČOKOLADE. JEDNOSTAVNO I JAKO, JAKO FINO!
Sastojci
Za biskvit
100 g kokosa
100 g mljevenih oraha
100 g šećera u prahu
3 žumanjka
5 bjelanjaka
25 g maslaca
50 g čokolade za kuhanje
1 žlica ruma
prstohvat soli
Za kremu
400 ml mlijeka
4 žumanjka
80 g šećera
40 g gustina
100 g bijele čokolade
160 g maslaca
prsohvat soli
Priprema
Priprema biskvita
1.
Mikserom istući žumanjke sa šećerom i rumom dok ne budu svijetli.
Rastopiti čokoladu s maslacem. Dodati u smjesu s jajima.
Dodati sol u bjelanjke i istući čvrst snijeg.
Ručno lopaticom umiješati dio po dio snijega u žumanjke. Postupno dodavati kokos i orahe.
2.
Zagrijati pećnicu na 180°.
Kalup obložiti papirom za pečenje i namazati ga maslacem.
Na njega namazati smjesu za biskvit, poravnati i staviti peći na 15-ak minuta (čim dobije boju na rubovima, izvaditi iz pećnice).
Priprema kreme
1.
Skuhati klasičnu slastičarsku kremu: istući žutanjke sa šećerom, zagrijavati mlijeko, umiješati gustin u jaja, dodati malo toplog mlijeka, izmiješati i uliti u zdjelu s mijekom. Zakipjeti i kad se pojave mjehurići, skinuti s vatre. Umiješati narezanu bijelu čokoladu.
Izliti kremu u drugu posudu, prekriti je prozirnom folijom i staviti hladiti.
U ohlađenu kremu dodavati dio po dio maslaca i miksati dok se ne dobije glatka krema.
Sastavljanje kolača
1.
Biskvit prepoloviti. Na donji namazati polovicu kreme, poklopiti drugim biskvitom i na njega namazati ostatak kreme.
Posuti kolač kokosom i čokoladom u prahu.
Posluživanje
Potpuno ohlađeni kolač rezati na kockice.
Nema komentara:
Objavi komentar