Pages

utorak, 2. veljače 2016.

MILERAM TORTA! OVO JE TORTA KOJU NAJRADIJE PRIPREMAM ZA ROĐENDANE, JER JU OBOŽAVAJU I DJECA I ODRASLI, PA JOJ SAMO VANJSKI IZGLED PRILAGODIM GENERACIJI:-)


Sastojci
Tijesto:
75 g maslaca
75 g šećera
1 vanilin šećer
150 g brašna
1 jaje
1/2 praška za pecivo
Krema:
200 g šećera
800-1000 g milerama

 
2 pudinga od vanilije
1/2 l mlijeka
1 kompot od marelica

Priprema
1.
Od 200 g šećera odvojiti 4 žlice i pomiješati sa pudingom i malo mlijeka da se dobije glatka smjesa bez grudica, a ostatak šećera pomiješati s mlijekom, staviti da zakipi i ukuhati puding. U gotov i vruč puding umiksati mileram i staviti da se hladi, pa za to vrijeme napraviti podlogu za tijesto.
2.

 
Imiksati sve sastojke i ručno izraditi tijesto, posipati s malo brašna i staviti u frižider na 15-ak minuta. Okrugli kalup za tortu namazati margarinom, pobrašniti i utisnuti tijesto mokrim rukama, te ga razvući po kalupu. U hladnu kremu izrezati ocijeđene marelice, dobro promiješati žlicom i preliti preko kreme. Peći u prethodno zagrijanoj pečnici cca. 60 min na 160 stupnjeva. Tortu ostaviti preko noći da se hladi, a drugi dan je mokrim nožem odvojiti od prstena, skinuti ga i dekorirati tortu po želji.
Posluživanje
Ne brinite što je krema tekuća, jer će se ona pečenjem i hlađenjem stvrdnuti, a okus će joj biti kremast i izdašan, a tako lagan da će vam svi pozavidjeti na takvome desertu. Ja uglavnom radim sa marelicama, a u sezoni jagoda koristim njih, a ponekad i višnje.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar