Pages

nedjelja, 14. veljače 2016.

NAJBOLJE KREMPITE 7+7+7 OVAKO SE ZOVU JER SVE IDE PO 7


Sastojci
    Biskvit
    7 bjelanjaka
    7 žlica šećera
    7 žlica oštrog brašna
    3 žlice mlake vode
    Preljev
    1 dl mlijeka
    malo ruma
    Krema


 
7 žumanjaka
    7 žlica šećera
    6 žlica oštrog brašna
    1 žlica gustina
    8 dl mlijeka
    250 g margarina
    1 kesica šlag pjene
    50 g čokolade
Priprema
    1.
    Biskvit: Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi.
    2.


 
 Kada je biskvit ohlađen treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma.
    3.
    Krema: dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5 minuta.
    Ostaviti kremu da se ohladi.
    4.
    Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu.
    5.
    Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.

Nema komentara:

Objavi komentar