Pages

utorak, 23. veljače 2016.

PILECA PITA


SASTOJCI
600g brasna
1 mala kasicica soli
1 velika kasika ulja
mlaka voda da se zamjesi tjesto (ovisi kolicinski)
1 cijelo pile
4 glavice vece crnog luka



1 mala kasicica soli
1 mala kasicica crnog bibera
2 velike kasike ulja

I JOS
100g putera
50ml ulja
(rastopiti u jednoj serpici ) za podmazivanje
150ml vrhnje za kuhanje



PRIPREMA
Zamjesiti tjesto , napraviti dvije jufke (loptice) i ostaviti da odmaraju dok se pripremi pile !

Pile isjeci u komade i zaciniti solju i biberom .
-mozete pile i da raskostite ,
-mozete da ga isjeckate na male komadice ,
( u orginalnom receptu idu cjeli komadi sa kostima)

Pobrasniti sto i razvijati jufku .

Razvuci jufku po cijelim stolom pa je rezati na lente .
( sjeci lente ... ovisno koliko ima komada) izbrojati ,
na svakoj lenti stavljati komad piletine i motati ,malo spakujte sa strana da ne ispada smjesa .
Tako uraditi i sa drugom jufkom .

Redati u podmazanu tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 220°
kad bude pecena izvaditi iz rerne i zaliti je vrhnjem za kuhanje ,vratiti jos par minuta u rerni .

POSLUZIVANJE
Od dvije jufke ispadne 16 komada pite ....
mozete i pola doze sa jednom jufkom i pola pileta ...
sluziti uz casu jogurta , prijatno !

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar