Pages

utorak, 23. veljače 2016.

PREUKUSNA PILETINA ZA PRSTE POLIZAT SA PRELIVOM OD FINOG UMAKA


Sastojci
1 casa = 250 ml.
1kg-1kg i 200gr. pileceg mesa
1/2 casa sitno seckanog luka
1 chen beli luk
1 kasika ulje
3/4 casa ljut sos-ja sam koristila Frank's Redhot
2 kasike med



2 kasike soya sos
1 kasika senf
1/2 kasicice hrena iz teglice
1/4 kasicice tucene crvene paprike

Priprema
1.
Piletinu operite, osusite i skinite kozu. To cete najlakse uciniti ako rub koze uhvatite sa papirnatim ubrusom i jednostavno samo zgulite. Mozete koristiti bilo koji deo pileta-batake, karabatake, prsa ili krilca.
Naredite meso u tavu za pecenje i pecite na 190c oko 25 minuta.
2.



Dok se meso pece, pripremite umak. Na zagrejanom ulju proprzite sitno seckanog luka pa dodajte i beli luk i przite dok omeksaju. Iskljucite ringlu i dodajte ljuti sos,med,soya sos,senf, hren i tucene crvene paprike i ostavite na ringlu samo da se sve stopli a da ne kuha.
3.
Okrenite piletinu i namazite svako parce sa umakom. Pecite oko 20-30 minuta. Ako pecete prsa, potrebno je samo 20 minuta ili kad posecete meso da nije vise roze boje; a za batake i karabatake 30 minuta.

Posluživanje
Posluzite ih sa preostalog umaka i pecenog krompira.

Nema komentara:

Objavi komentar