DOBRO DOŠLI

....

nedjelja, 28. veljače 2016.

RECITE DOVIĐENJA INFEKCIJI UHA! EVO KAKO DA IZLIJEČITE INFEKCIJU UHA,NARAVNO ZA SAMO 1 DAN!


Bakterije i virusi u srednjem uhu su glavni krivci za infekcije uha, koje su češće kod dece. Uho infekcije su obično u pratnji uhu, oslabljen sluh, proljev, glavobolja, drenažu tekućine iz uha, povraćanje, loš kvalitet sna, visoka temperatura i sl
Say Goodbye do uha! Evo kako Cure infekciju uha, naravno u samo 1 dan!

Ovo su najbolji prirodni lijekovi za uspješno liječenje infekcija uha:

1 # Salt

Najdostupniji prirodni lijek za infekcije uha je soli.

Šta ti je zagrijati jedan kup soli na tavi na laganoj vatri nekoliko minuta. Također se možete zagrijati ga u mikrovalnoj ili dvostruko kotao. Stavite toplu soli na krpu i držite ga uz uho za 5 do 10 minuta.

Da li je tretman onoliko puta koliko je potrebno tokom dana. Vrućina je vrlo učinkovit u uklanjanju tekućine iz uha i smanjenje oteklina i bol.

Alternativno, koristite šolja riže umjesto soli.

2 # Garlic

Češnjak se obično koristi za ublažavanje bolova. To je također korisno za liječenje infekcije uha.

Cook dva čena belog luka u 2 kašike susama ulje ili ulje od gorušice dok se ne pretvara smeđe onda naprezanja. Ovo je kako ti napraviti češnjak ulje. Kada se ohladi malo, kaplje 2-4 kapi ovog ulja u zaraženom uho. Možete kuhati 2-3 svježe čena belog luka u vodu za 5 minuta zatim smrviti ih i pomiješati sa malo soli. Stavite preparata u čistom krpom i primijeniti ga u odnosu na uho pogođenim.

Povećanje vaše sirove unos češnjak je također koristan za borbu protiv virusnih infekcija.

 
3 # Basil

Ne samo da bosiljak smanjiti infekcije, ali i ublažava bol.

Prvo, ekstrakt sok od 5 svježih listova bosiljka zatim nanesite nekoliko kapi soka oko uha. Pobrinite se da ne uđe uha.

Alternativno, mix nekoliko kapi svetog bosiljka ulja sa jednakom iznosu od oko baznog ulja, kao što je kokosovo ulje. Nježno obrišite samo unutar uha, oko vanjskog ruba i iza uha koristeći pamuk loptu natopljenom u mješavini. Da li je tretman dva puta dnevno.

4 # Jabukovo sirće

Gljivične infekcije uha su najbolje tretirati sa jabukovog sirćeta.

Za ovaj, mix jednak odnos jabukovog sirćeta i vode ili alkohola onda potopite pamučnu loptu u njemu. Blago ubacite pamuk loptu u uho i ostavite da deluje 5 minuta.

Nakon što je pamuk loptu, legao na strani zaražene uha kako bi se omogućilo tečnost mozgova iz uha.

5 # Maslinovo ulje

Earwax može blokirati Eustahijeve cijevi i maslinovo ulje je najbolji prirodni lijek za to.

Prvih toplih neki maslinovo ulje onda kaplje nekoliko kapi u zaražene uha. To će omekšati vosak na taj način olakšava njegovo uklanjanje. Senf ulje se može koristiti na isti način.



6 # vode
Heat je vrlo učinkovit u ublažavanje uhu i sprečava rast mikroba.

Jednostavno stavite bocu tople vode ili grijanje jastučić protiv zaraženih uho. Topao oblog se može koristiti. Alternativno, DIP čist krpa u mlakoj vodi, izvadite višak vode, a zatim primijeniti krpa na bol uha.

Ne idi preko ploča sa ovim termičke obrade. Počnite s pet minuta nakon toga napraviti pauzu prije nego što ga je ponoviti.

7 # Onion

Osim za kuhanje, luk je izuzetno korisno za ublažavanje simptoma infekcije uha, kao i.

Zagrijte se sjeckani luk u mikrovalnu za 1-2 minuta. Kada se ohladi, procediti kroz luk sok. Drip 1-2 kapi soka u bolno uho. Ostavite da deluje neko vrijeme prije nego što uključite glavu i pustite da iscuri iz uha.

Alternativno, pecite luk za pola sata onda prekini na polovine. Stavite pola u debelom pamučnom krpom i primijeniti ovo preko zaražene uha. Ostavite da deluje 5 minuta. 10 minuta kasnije ponovite postupak.

8 # čajevca

Ovaj prirodni lijek pruža trenutno olakšanje bolova.

Pomiješajte 3 kapi čajevca ulja, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica koloidnog srebra i 1 kašičicu jabukovog sirćeta. Zagrejte mješavina malo, ali ne kuhati.

Nanesite nekoliko kapi smjese u zaraženom uho. Ostavite da djeluje 5 minuta. Tada je ležao na bočnoj strani zaraženih uho tako da je mješavina potpuno crpi iz uha.

Da li je tretman 2-3 puta dnevno za dva dana.

9 # Mango ekstrakt lista

Posljednje, ali ne i najmanje važno, ekstrakt lišća mango može ublažiti simptome infekcije uha.

Ekstrakt neki manga list sok od drobljenje ili mljevenje 2-3 meka mango lišće. Zagrejte sok malo.

Drip 2-3 kapi ovog soka u zaražene uha. Koristite kapaljku za ovo. Bol će opasti u nekoliko minuta.

Da biste u potpunosti eliminirati infekcija, ponovite tretman 2-3 puta dnevno.

Iako su ovi prirodni lijekovi su od velike koristi za liječenje manjih infekcije uha, ako nastavi simptomi, to je najbolje da se obratite lekaru.

Nema komentara:

Objavi komentar