Pages

ponedjeljak, 29. veljače 2016.

STRACCIATELLA TORTA


SASTOJCI
Tijesto
3 jaja
250 g šećera
50 g otopljene čokolade
1 žlica ruma
100 ml stracciatella ili običnog jogurta


 
150 ml ulja
250 g brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice (razom) kakaa u prahu

Preljev za biskvit
150 ml mlijeka
1 veća žlica čokolade u prahu

Krema
500 ml stracciatella jogurta
2 vanilin šećera
150 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
200 ml kiselog vrhnja
1 vrećica instant želatine
50 g nasjeckane čokolade ili čokoladnih listića


 
PRIPREMA
Otopiti čokoladu u mikrovalnoj ili na pari.

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati, dodati otopljenu čokoladu, rum i jogurt pa dobro promiješati da bude kremasto. Zatim dodati ulje i brašno pomiješano sa prosijanim kakaom i praškom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.

Biskvit ispeći u okruglom kalupu promjera 26 cm u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st.C.

Za kremu miksati slatko vrhnje u čvrsti snijeg, dodati instant želatinu, šećer i vanilin šećer. U dobiven šlag dodati kiselo vrhnje i jogurt, a na kraju lagano umiješati nasjeckanu čokoladu.

Biskvit prerezati jednom. Obje kore natopiti preljevom. Prvu koru staviti na pladanj, oko nje staviti obruč kalupa, nafilati polovinom kreme, prekriti drugom korom i nafilati preostalom polovinom kreme.

Ukrasiti po želji. Ohladiti pa maknuti obruč.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar