DOBRO DOŠLI

....

utorak, 9. veljače 2016.

VRIJEDAN JE SVEGA TRUDA! KASANDRA KOLAC


SASTOJCI
1. BISKVIT
4 bjelanjka
100 g šećera
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo



2. BISKVIT
4 bjelanjka
100 g šećera
100 g naribane čokolade
2 žlice brašna

3. BISKVIT
4 bjelanjaka
100 g šećera
100 g preprženih mljevenih lješnjaka
2 žlice brašna

KREMA
12 žutanjaka
1 l mlijeka
300 g šećera
3 vanilin pudinga
250 g margarina
100 g otopljene čokolade
100 g preprženih mljevenih lješnjaka



PRIPREMA
Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.

Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.

Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar