DOBRO DOŠLI

....

subota, 27. veljače 2016.

ZADIVLJUJUĆI SOK KOJI ĆE VAS SPASITI OD RAKA,DIJABETESA,VISOKOG KRVNOG PRITISKA I GASTRITISA


Nedavno je dokazano da je sok od krompira je efikasna u liječenju i prevenciji raka, dijabetesa, visokog krvnog pritiska, gastritisa, i mnoge druge ozbiljne bolesti.
Ljekovite potencijal sirovog krompira je dobro poznat u narodnoj medicini, ali bez obzira na to, i dalje mislim da ne bi trebalo biti konzumiranje sirovog krompira. To je greška, jer u sirovom obliku krumpir su vrlo zdrava i vrlo korisno.
Također, sok od sirovog krompira može da se koristi kao tretman za kosu, a poznato je da pomažu u smanjenju tamne krugove ispod očiju.

Prije nego što počnete da koristite sirovog krompira u ishrani, dozvolite mi da napomenem da uvek treba oljuštiti krompir jer mu ljuska je otrovna. Opasnost leži u nezrelih krompir sa zelenim kože i krompira klice. Supstanca koja čini nezreo krompir se zove solanin, otrov koji postoji u klica i zelenim dijelovima krumpira. Možete ukloniti ljuske prije upotrebe da bi se izbegao rizik.
Sirovi krompir kao lijek za mnoge ozbiljne bolesti
Potato sok je prirodni lijek za liječenje gastritisa, jedne od najčešćih bolesti modernog doba. Možete uzeti jednu kašiku soka od krompira razrijeđen s malo vode, pola sata prije doručka, ručka i večere.
Također, sok od sirovog krompira blagotvorno deluje na nivo šećera u krvi, kao iu liječenju respiratornih bolesti, pa čak i teške bolesti, kao što su emfizem.

Nedavno istraživanje obavlja medicine Univerziteta u Akita (Japan) je uspio izolovati supstancu sirovog krompira, koji se pokazao kao efikasan u smanjenju rasta ćelija raka u miševa. Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u Međunarodni kongres za borbu protiv raka, koja je održana u Njemačkoj.
Trenutno sirovi krompir se dobija na značaju kao efikasno sredstvo u borbi protiv bolesti jetre i bubrega, bolesti srca, visok krvni pritisak, dijabetes, reumatizam, itd
Osim toga, sok od krompira je odlično sredstvo za jačanje imuniteta, smanjuje česte glavobolje, i menstrualni bol.
Zdravstvene prednosti soka od krompira
– Čiste tijelo od toksina
– Povećajte imunitet
– Borbe raka
– Treat kožnih oboljenja
– Pomaže kod gastritisa i drugih problema u stomaku
– To smanjuje nivo šećera u krvi
– Zaštita od kardiovaskularnih bolesti
– Pomaže u jetre i bubrega problema
Kore krompira doprinosi detoksikaciji organizma i predstavlja vrijedan izvor mnogih esencijalnih hranjivih tvari. Neoljušten krompir su bogate ugljikohidrata, proteina, vitamina C, vitamina B6, željeza, cinka, kalija i magnezija.
Kako pripremiti sok od krompira

 
– Operite krompir, i uklonite sve sjeme i zelene dijelove kore.
– Isecite krompir na tanke kriške i sok ih u Juicing mašina.
– Trebalo bi uvek piti svježe pripremljen sok od krompira. Također, možete ga miješati s voćem ili povrća po vašem izboru, kao što su šargarepa, jabuke, sok od limuna, i med po ukusu.

Nema komentara:

Objavi komentar