DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 9. ožujka 2016.

BOJE ZA KOSU SU ISPUNJENE SA 500 VRSTA HEMIKALIJA KOJE IZAZIVAJU RAK!KORISTITE OVO UMJESTO TOGA!


Prema britanski “Daily Mail”, britanski naučnici upozorio žene da su sve te boje za kosu koje redovno koriste uključuju kancera izaziva kemikalija. Osim toga, oni tvrde da je isti rizik za zdravlje je postavljena od strane oba, kuće za bojenje kose setove, i trajne boje se koriste u salonima.

Naime, ovih štetnih kemikalija u boje za kosu mogu reagirati s zagađivača zraka, kao što su duvanski dim, i stvoriti jedan od najmoćnijih kancerogenih spojeva.

Osim toga, istraživači tvrde da je rizik određen kao više od trećine žena i jedan od deset muškaraca koji često obojiti kosu. Ipak, kozmetičkoj industriji snažno protivi da ove tvrdnje.

Naime, ovo upozorenje dolazi iz tima naučnika u kompaniji “Green Chemicals” u Leeds. Oni su proveli su istraživanje i komentar za hemiju okolne za bojenje kose. Prema njima, informacije koje su objavili je lako dostupan, a samo su se pridružili točkice ‘i otkrio odnos tih kemikalija na rak.

Ovi naučnici da hemikalija poznat kao sekundarni amini, naći ili formirane u svim vrstama trajnih boje za kosu duboko može ući u kožu i ostati na kosu za nekoliko tjedana, mjeseci ili godina nakon primjene boje.

 
Oni bi mogli dalje reagirati s izduvnih gasova ili duhanski dim i stvaraju toksične hemikalije poznat kao N-nitrozamina. Ipak, oni vjeruju da mogu generisati jednostavnim hemijske reakcije.

Ranije, boja kose je u vezi sa brojnim vrsta raka, kao što su mozak, jajnike, dojke i raka mokraćnog mjehura, kao i leukemije.

Ovi naučnici u Leeds također strahuju da sve veći broj pojedinaca postaju alergični na sadržaj boje za kosu, koja može završiti fatalno.

Umjesto toga, brinete mogu koristiti jednostavan trik i naravno dobije željeni sjaj i nijansu. Ovaj efekt se može dobiti pomoću kafu. Što je više, ovaj postupak umire će stimulirati rast kose.

Studija objavljena u januaru 2007. godine izdavanje od strane International Journal of Dermatology, potvrdio je da kafa promovira rast kose.

Ovo je kako koristiti kafa ofarbao kosu prirodno:

Ako je moguće, pokušajte pronaći neke jake organske kave, kao što su espresso, kao u većini slučajeva, ne organska kava uključuje dodao kemikalija. Ostavite kafu da se ohladi. Zatim, mix 2 čaše od nekih prirodnih leave- u uređaj sa dve kašike talog, i dodajte mešavinu u šolju hladne pivo kava.

Zatim nanesite ovu mješavinu na kosu i ostavite da djeluje sat vremena. Nakon toga, operite kosu. To će dobiti neverovatan boju čokolade, a to neće biti oštećen na sve.

Jednostavno Kava Ispiranje

Prvo, morate oprati kosu sa svojim redovnim šampon. Zatim sipajte kafu preko kose, i ostavite ga oko 20 minuta. Nakon toga, isperite kafa korištenjem neke jabukovog sirćeta. Na kraju, potrebno je još jednom isprati ga, ali ovaj put, koristite samo toplu vodu.

Možete ponoviti ovaj način nekoliko dana za redom dok ne dobijete željene rezultate. To će također pomoći kafu da prodiru duboko u vlasi kose.

Nema komentara:

Objavi komentar