Pages

srijeda, 30. ožujka 2016.

DIVAN I LAGAN KOLAČ - TOLIKO JE DOBAR DA SE TOPI U USTIMA



SASTOJCI
300g secera  
1 l mljeka  
100g putera  
60g gustina  
120g brasna  
4 velike kasike kakaa  
1 vrecica vanilin secer  


 
I JOS
100g kokos  
2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )


 
PRIPREMA
1.     U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta .  

2.     U cetvrtastom plehu ( od rerne ) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati !  

3.     Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici      ide:     (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga .....     dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom .  

4.     Sjeci  na lente ( 3 cm ) i motati u krug .....tako se formira  pasa lokum !     (Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem !   :)

POSLUZIVANJE
Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci ... prijatno !

Izvor:http://receptii-i-ideje.blogspot.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar