DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 9. ožujka 2016.

HELJDA KOKOS KEKSI

d73aa3cf39947e6eb11e3cd0c14695fb_view_l
Sastojci
Za tjesto:
125 g heljdovnog brasna (ili bjelog)
30 g secera u prahu
1 velika kasika kokosa
2 zumanca
75 g butera
Za premazati i posuti:
1-2 kasike tecnog vrhnja
kokosa po potrebi
18 cjelih ljesnika
Priprema
1.
Tjesto:
2.
Sve sastojke staviti zajedno u jednu posudu i dobro rukom izradjivati dok se sve dobro ne sjedini
3.
Zaviti u foliju i ostaviti 30 minuta na hladnom.
4.
Sad ukljuciti pecnicu da se zagrije na 200°C i pripremiti pleh oblozen papirom za pecenje.
5.
Tjesto podjeliti na 18 djelova, prvo ih praviti u lopticu pa dlanom priteci malo, u sredinu stavljati po 1 ljesnik, malo ga priteci.
6.
Kad su svi gotovi premazati ih sa vrhjeom i posuti sa kokosom.
7.
Peci kekse 10-12 minuta.



izvor:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar