Pages

ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

KIKIRIKI ROLADA



Volite li kikiriki..ovo će vam se sigurno dopasti!!!!

SASTOJCI
tamni biskvit
4 jaja
10 dag šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
2 dag Kakaa u prahu Dolcela (20 g)
2 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1/2 Prašak za pecivo Docela



svijetli biskvit
4 jaja
10 dag šećera
4 dag Pšenično glatko brašno Podravka
1/2 Prašak za pecivo Docela
2 dag kikiriki maslaca

krema
10 dag maslaca
10 dag kikiriki maslaca
15 dag Šećera u prahu
100 ml slatkog vrhnja (za šlag)

+
100 ml slatkog vrhnja za šlag
1 Vanilin šećer Dolcela
2-3 v.ž kikirikija



PRIPREMA
Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa istucite u snijeg.Žumanjke i šećer izmiksajte,dodajte vanilin,brašno,prašak za pecivo i kakao.Na kraju lagano umiješajte snijeg.Rasporedite u kalup za pečenje obložen pek papirom promjera oko 35*22 cm.Ja sam pekla u prevelikoj tepsiji -onoj od električne pećnice pa su mi rolade jako tanke....Pecite na 170 stupnjeva oko 20 minuta(ja sam oko15 minuta).Pečeni biskvit zarolajte i ohladite.Tako napravite i drugu roladu samo tamo predzadnje umiješate maslac i onda bjelanjke.

Maslac sobne temperature izmiksate sa kikiriki maslacem ,te dodate izrađeni šlag.Na žuti biskvit premažete tanki sloj kikiriki kreme,pokrijete tamnim biskvitom i preostalom kremom.Po želji  možete i posuti sa sjeckanim kikirikijem.Čvrsto zarolate.Ako imate šlaga možete i red šlaga staviti između kreme i biskvita.

Ja sam u preostali šlag stavila vanilin šećer i malo kikiriki maslaca i time premazala roladu izvana.Posipala sam je sjeckanim kikirikijem.

Po želji roladu možete ukrasiti i komadićima čokolade...ili po želji.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar