Pages

nedjelja, 6. ožujka 2016.

LAGANA I UKUSNA VEČERICA I KADA SE OHLADI: PROLJETNA PITA


Sastojci
TIJESTO: 250 g oštrog brašna
120 g maslaca/margarina
2 jaja
prstohvat soli
malo pecilnog praška cca 1 1/2 žličica
NADJEV: 3 jaja
1 vezica zelenog dijela mladog luka



150 g kuhane šunke
40 g parmezana
1 kiselo vrhnje
3 kockice feta sira
malo bibera
3-4 kisela krastavca

Priprema
1.
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto i neka odleži pola sata u frižideru
2.



Zeleni dio mladog luka nasjeckajte sitno,kisele krastavce i kuhanu šunku narežite na kockice,zatim pomiješajte sa kiselim vrhnjem,jajima,parmezanom , zdrobljenim feta sirom i biberom.
3.
Tijesto razvaljajte i obložite donjim dijelom  kalupa za pite,na tijesto zatim istresite  nadjev i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca 30-45 min ( ovisi o pećnici).

Posluživanje
Možete poslužiti uz zelenu salatu ako volite.

Nema komentara:

Objavi komentar