Pages

subota, 5. ožujka 2016.

NAJBOLJI I NAJSOČNIJI BISKVIT ZA TORTE I KOLAČE


Sastojci
 BISKVIT
 25 dkg mekog brašna
 15 dkg šećera
 1 dclulja, ja sam koristila maslinovo
 1,5 dcl mlijeka



 3 jaja
 1vanili šećer
 1praška za pecivo(može i pola na ovu količinu)
 korica 1 limuna
 prstohvat soli

Priprema
U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo.
Jaja tucite sa šečerom i vanili šečerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se  dobro izradi dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice.
Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dođe baš puno biskvita, jer se fino digne.



Ne mojte ulijevati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 C (kod mene sa ventilatorom) nekih 20-25 minuta, ovisi o pečnici. Tijesto provijerite čačkalicom.
Dodavanjem  mirisa, aroma i drugih sastojaka možete  dobiti različite biskvite
Vrlo je bitno da ga ne prepečete!
Evo i čoko verzije, oduzimate 30-40 g brašna i dodajte kakao, kvalitetnijeg manje a standardnog više, obavezno prosijte.
I nemojte ga prepeći.
Posluživanje
Sam biskvit ovakav napisan bez problema može biti sočan i do 10 dana(piše u knjizi) ali kod mene je na jedvite jade uspio sakriven izdržati 4 dana i bio je izuzetno sočan i mekan.
Izvadih ga iz jednog časopisa iz 1990. godine

Nema komentara:

Objavi komentar