Pages

petak, 4. ožujka 2016.

NEMAM RIJEČI KOJIM BI VAM OPISALA KAKO JE MEKANO I UKUSNO OVO PECIVO: MOJE SARAJLIJE

Moje sarajlije
Nemam reci so koje bi opisala ove predivne peciva,od gore i dole krckave a sredina mekana ko dusa....
Sastojci
500ml mleka
2 jaja
2 kasike secer
4 kasikica soli
4 k.ulje



1 kvasac
1kg brasno
120g margarina
1/2 saljica ulje (od kafe)
sira

Priprema
1.
Zamesite testo od mleka,jaja,so,secer,kvasac,ulje  i brasna.Ostavite da testo odmori 10min dok pripremite pleh u kojem ce te ih peci (malo nauljite ga)
2.
Testo podelite na 25 loptica (sarajlija).



Svaku lopticu zasucite sa rukom i zavijte u puzica (ko na slici) stavljajte u pleh .(dovoljan je jedan pleh za sve da stanu)
3.
U sredinu stavite po parcense sira ,spinat i dr.
Kad su gotove pokrijte i ostavite da otstoje 1h 30min(jedan sat i trideset minuta ali ne u mnogo toplu prostorijur
4.
Rernu zagrejte.
Otopite pola margarina sa pola salice ulje i prelijte gotove sarajlije.Stavite da se peku
5.
Kad porumene izvadite gotove su.

Nema komentara:

Objavi komentar