DOBRO DOŠLI

....

subota, 12. ožujka 2016.

Ovo su zaboravili da vam kažu za poznati začin kurkumu (A TREBALI BI ZNATI)


Kurkuma je poznat po svojim zdravstvenim prednostima. Kurkuma se koristi u kineskoj i indijskim lijekovima kao anti-upalni lijek za liječenje nekoliko neugoda, uključujući nadutost, žuticu, menstrualne poteškoće, krvavi urin, krvarenje, zubobolja, modrice, bol u prsima i grčevi. Njegova svijetlo žuta nijansa, kurkumin, smatra se da je glavni za ozdravljenja mnogih blesti.

 
Snaga kurkuma je da ima protuupalna svojstva su u odnosu na nad druge lijekove koji su hemijski i nisu prirodni. Za razliku od mnogih lijekova, kurkuma ne proizvodi nuspojave.
Kurkumina protuupalna svojstva su korištena kao lijek za upalne bolesti crijeva (IBD), poput Crohnove i ulceroznog kolitisa. Također je pokazano za ublažavanje simptoma reumatoidnog artritisa. Kurkuma je pokazala da pomaže ljudima koji pate od cistične fibroze. Kurkuma je sjajan način da se spriječi rak, i inhibiraju rast stanica raka i metastaza (širenje raka) .Odlična je za jetru i kardiovaskularnog zdravlja, snižava loš kolesterol, smanjuje rizik od moždanog udara i bolesti srca. Konačno, kurkuma štiti od Alzheimerove bolesti.
Uz popis pogodnosti kao što je to, to nije ni čudo što volimo kurkumu toliko!
Evo još nekoliko načina za korištenje kurkuma:

 
Maska za lice za akne, – uzeti 1 žličica kurkuma, 1 žličica sirovog meda i 1 žličica vode. Izmiješati zajedno i mijenjati sastojke dok se ne formira tijesto koje će se staviti na lice. Nanijeti na čistu i suhu kožu i ostavite da odstoji 3 minute. Temeljito isperite.

Za liječenje žgaravice

4 šalice kipuće vode i 1 žličica kurkuma zajedno stvoriti čaj za liječenje žgaravice
Prirodni ubica boli
3 žlice omekšalog kokosovog ulja, 2 žličice sode bikarbone i 1 žličica kurkuma stvoriti tijesto. Pomiješajte zajedno sve dok se ne stvara kremastu pastu i koristiti na bolno mjesto.
Ova smjesa i uklanja dlačice po tijelu, ako joj dodate malo brašna.

Nema komentara:

Objavi komentar