DOBRO DOŠLI

....

petak, 4. ožujka 2016.

PIJTE SODU BIKARBONU NA OVAJ NAČIN ZA BOLJE ZDRAVLJE!


Sode bikarbone je kemijski soli koja je mineral nahcolite u svom prirodnom obliku. To može djelovati kao kiselina i baza, međutim, u vodenoj otopini, može reagirati kao alkalna.

 
Sode bikarbone pomagala u regulaciji pH nivo i drži je stabilno. Ovaj proces je poznat kao buffering i čuva tvari iz postaje previše kiselo ili previše alkalno. Sode bikarbone ima moć da neutralizira pH bilo koje supstance dođe u kontakt s. To je vrlo korisno na mnogo načina.

Ovo je kako možete koristiti sodu bikarbonu u kući:

Čišćenje odvoda, kava makeri, četke i češljeve
Eliminiranje kose naslage
poliranje srebra
septičke njegu
Napravite domaći pastu za zube
Napravite dezodorans
Osvežavanje frižider
Ublažavanje svrab i oticanje
Gašenju požara masti
Crashing leda na trotoaru / prilazni put
Osim pomoću sode bikarbone oko kuće, to je korisno za vaše zdravlje. Pije se može značajno poboljšati vaše zdravstveno stanje. Osim toga, možete ga miješati sa ostalim potentan sastojke i povećati ljekovitost. Vi samo trebate aluminijskim bez brend sode bikarbone.

Pijte sode bikarbone na ovaj način za bolje zdravlje

Mi ćemo vam ponuditi tri moćne i zdrave sode bikarbone tonici:

1. Tonik za povećanje energije i zamjena elektrolita

Ako vam je potreban tonik za poboljšanje vaše energije i motivacije, evo ga. Soda bikarbona je u stanju da neutrališe mliječne kiseline nagomilavanje.

Potrebne sastojci:

 
Pola kašičice neprerađene morske soli
¼ kašičice sode bikarbone
7 šalica kokosova voda
Pola šolje soka od limuna
¼ cup sirovog meda
Prvo, stavite kokos vode na laganoj vatri i miješati sode bikarbone dok se ne rastopi. Zatim dodajte ostale sastojke i sipajte mešavinu u čašu jar. Protresite prije upotrebe. Možete zadržati rezultiralo smeša za nedelju dana u frižideru.

Kokosova voda je bogata mineralima poput željeza, magnezija, mangana, kalcija i cinka. Također, to je bogat B-vitamina, kao što su niacin, tiamin, riboflavin i piridoksin. Nivoi kalija smanjuju tokom vežbanja, ali kokosova voda je vrlo visoka u ovom mineral.

2. Za rasterećenje kiselina refluks

Imajući premalo kiseline u želucu izaziva žgaravicu. Poboljšajte ovaj kombinacijom 2 žlice sirovog jabukovog sirćeta u 6-8 jednom čašu vode. Zatim dodajte ¼ žličica sode bikarbone na ovu mješavinu. Piti nakon pjene smanjuje.

3. Potaknuti metabolizam sa zelenim čajem i sodu bikarbonu

Možete poboljšati efekte vježbanja i brže izgubiti težinu redovno pije zeleni čaj.

Katehini, teanina i kofein su tri zeleni čaj jedinjenja koja se smatra da promovira gubitak težine. Stavili su prepreka enzima koji su odgovorni za skladištenje masti u tijelu.

Miješanje moćne svojstva sode bikarbone i zeleni čaj, vi povećati svoje debelo gori moć i podršku najboljih pH u organizmu. Bitno je za ravnotežu.

Višak kiseline će biti pohranjene u masnim ćelijama kada je pH faktor nije optimalna. Osoba koja ima previše kiselina u svoj organizam ne može da spali masti dobro i može osjećati umorno i bolesno.

Pokušajte da konzumiraju organski zeleni čaj u kombinaciji sa ¼ žličica sode bikarbone na 8 grama kupa svaki dan.

Nema komentara:

Objavi komentar