Pages

nedjelja, 3. travnja 2016.

CARBONARA – JEDNOSTAVAN TALIJANSKI KLASIK KOME NIKO NE MOŽE ODOLETI



SASTOJCI
500 g duguljaste tjestenine (spagetti ili sl.)
2 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje


 
200 g suhe slanine ili pancete
150 g ribanog parmezana
sol, papar, vegeta, prstohvat češnjaka u granulama


 
PRIRPEMA
Tjesteninu skuhati al dente. Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckanu slaninu. U posebnoj zdjelici umutiti jaja sa parmezanom. Kuhanu tjesteninu istresti na prženu slaninu, dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati pa kada postane ravnomjerno vruće i kada tjestenina nakon 2-3 minute upije tekućinu iz vrhnja, dodati jaja sa parmezanom.

Po želji začiniti solju, paprom ili vegetom. Dobro promiješati kako bi se jaja ravnomjerno rasporedila i sir otopio. Poslužiti uz salatu po želji i čašu orošenog bijelog vina!

Izvor:http://www.receptisastilom.in.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar